Interview

met tevreden klanten Jan en An

Het was een werk van lange adem, maar de verbouwingen van Jan en An uit Houthalen zijn eindelijk afgerond. Wat ooit een Spaanse villa was, is vandaag een moderne woning met een smaakvol Scandinavisch tintje. Samen met hun vier kindjes komen ze nu elke dag thuis in een lekker warme leefruimte met heel wat lichtinval. En een paar strakke designradiatoren!

Blij dat de werken erop zitten?

An: “Oef, absoluut. Die Spaanse stijl was niet echt ons ding, en het was hier vroeger ook heel donker, dus we hebben best wel wat aanpassingen gedaan. Maar allemaal de moeite waard! Ons huis komt nu precies uit de boekskes.”

Hoe hebben jullie de verbouwing aangepakt?

“Om het leefbaar te houden, hebben we in fases gewerkt. Toen we net in het huis zaten, zijn we begonnen met het afbreken van de badkamer, een nieuw terras … Relatief kleine dingen, eigenlijk. Of wacht, ik vergis me. Het eerste dat we gedaan hebben, was die opzichtige Spaanse bar in de living slopen.” (lacht) “Aan het zwaardere werk op het gelijkvloers hebben we ons pas later gewaagd: de muren uitgebroken, grote ramen geplaatst, een nieuwe keuken en radiatoren geïnstalleerd.”

Wisten jullie dan snel wat jullie wilden?

“Wel, ik wilde hoe dan ook een strakke, witte en lichte woning. Maar bij een verbouwing moet je werken met wat je hebt. We hebben alles dan ook goed afgewogen: zo kozen we bewust voor radiatoren in de hele woning in plaats van vloerverwarming, want we vonden de bestaande parketvloer te mooi om open te breken. Bovendien hou ik er wel van dat je woning supersnel warm is met radiatoren. In de woonkamer hebben we de bestaande radiatoren behouden, maar in de keuken en de overgang naar de living moesten we nieuwe radiatoren voorzien. Aan de ene kant hebben we gekozen voor een watervoerende radiator, en aan de andere kant de elektrische versie van dezelfde radiator. We wilden immers de waterbuizen niet verleggen – dat zou de verbouwing té ver leiden – en we hadden nog energie over van onze zonnepanelen. Ideaal!”

En passen de radiatoren dan goed bij jullie nieuwe interieur?

“Ja, absoluut. Ik vind dat radiatoren niet te fel mogen opvallen, ze moeten opgaan in de rest van je woning. De Tinos-designradiatoren van Radson doen dat heel goed. Ze zien er net zo strak uit als ons interieur, zonder de aandacht naar zich toe te trekken. Stijlvol én gezellig!”

“Ons huis komt nu precies
uit de boekskes.Inspiratie

Radiatoren op de rooster
De pro's en contra's van radiatoren
1 februari 2019
Radiatoren
Elektrisch verwarmen, iets voor jou?
De pro's en contra's van elektrische radiatoren
1 februari 2019
Elektrische radiatoren
De waarheid over warme voetjes
De pro's en contra's van vloerverwarming
1 februari 2019
Vloerverwarming
De ideale warmtearchitectuur
Stap voor stap
30 januari 2019
Warmtearchitectuur
Ulow-E2
De eerste radiator op ultra lage temperatuur
1 februari 2019
Radiatoren
De 10 geboden van interieurdesign
Jouw leidraad voor een stijlvol interieur
31 januari 2019
Interieur inspiratie